André Kwakernaat

Ik ben mijn carrière op 23 jarige leeftijd als leraar Handelswetenschappen en informatica begonnen aan de MEAO/MMO in Deventer. Ik stond 5 jaar met veel plezier voor de klas en gaf allerlei vakken, maar voornamelijk Informatica, Bedrijfsadministratie en Bedrijfseconomie.

Na 5 jaar maakte ik de switch naar het bedrijfsleven want ik wilde verder en lesgeven alleen begon mij tegen te staan. Zo begon ik bij het bedrijf ADEPT als docent van het financiële pakket K2. Ik werkte nu in de eredivisie van de Nederlandse software, maar 5 jaar later maakte ik de overstap naar het internationale bedrijf CODA (Internationaal boekhoudsysteem) en werkte toen in de champions league van de software. Dat was een super tijd met een mooi team haalde de wereld bedrijven binnen. Nadat het bedrijf was overgenomen door Baan werd ik de directeur voor de BeNeLux. In die tijd leerde ik ook Maurice Tijhuis kennen en in ons laatste jaar voor CODA bedachten we samen een nieuw boekhoudsysteem welke via het internet moest werken: CODA E-finance. In die tijd werd CODA gekocht door een Engels bedrijf waarop Maurice en ik het besluit namen om ons eigen bedrijf Twinfield te starten. Dit was het eerste systeem waarmee je een volledige boekhouding via het internet kon voeren. Na 7 zware jaren waren wij eindelijk boven break-even en groeide het bedrijf ieder jaar met dubbele cijfers. Dat succes bleef niet onopgemerkt en in 2011 kocht Wolters Kluwer Twinfield. Ik vervulde diverse functies in de Tax & Accounting divisie en stapte 2 jaar geleden over naar de technische Divisie (DXG) van Wolters Kluwer waar ik verantwoordelijk ben voor internationale software systemen, die ontwikkeld worden door collega’s in verschillende landen over de wereld. Nog steeds blijft innoveren in mijn DNA en kom ik nog steeds met nieuwe innovaties. Vaak wordt ik gevraagd als gastspreker in binnen en buitenland waar ik over mijn ervaringen, passies en de toekomst kan vertellen.

In 2011 richtte ik Team4Talent op. Een professioneel triathlon team, waar niet de atleten elkaar beter maken om in teamverband te functioneren, maar ook waar talenten op het gebied van marketing, sales, communicatie etc. als vrijwilligers hun talenten kunnen uitbouwen en veel praktijkervaring kunnen opdoen. Momenteel is het team voor de derde keer in opbouw met een mix van talent en ervaring en streven wij weer nieuwe doelen na en probeer ik samen met de atleten hun dromen te realiseren.

Ook heb ik mijn kwaliteiten als fotograaf ontwikkeld en fotografeer ik niet alleen de team4talent atleten tijdens wedstrijden en fotoshoots, maar ben ik fotograaf voor bruiloften, professionele shoots etc. Als ik tijd heb ga ik er regelmatig op uit om mooie foto’s te maken van de natuur, gebouwen of landschappen. Ik doe dat niet alleen met mijn CANON EOS 1D X Mark III met diverse lensen, maar ook met mijn Drone DJI Mavice pro en/of GoPro 8 Black edition en/of iPhone 12 Pro.

Na de kennismaking met het buiten koken op de OFYR, ben ik geïnspireerd geraakt in het begin van de Corona tijd door het slow cooking met de GreenEgg. Ik heb al allerlei recepten gemaakt en veel uitgeprobeerd. Het was een nieuwe wereld voor mij, maar inmiddels sta ik mijn mannetje in de slow cooking wereld. Jullie kunnen het lezen in de toekomstige verhalen.

Na vroeger op hoog niveau aan volleybal te hebben gespeeld en daarna veel getennist te hebben ben ik in de Team4Talent periode overgestapt naar het fietsen en rijd ik nu per jaar zo’n 3.000 kilometers.

Gadgets en innovatie is een passie die eigenlijk al vroeg in mijn professionele carrière de grootste drijfveer was. Zodoende gaf ik al lessen informatica op een andere wijze en maakte ik informatica trainingen voor de Leidsche Onderwijs Instellingen (LOI). Ik had ook als 1 van de eerste Nederlanders een drone, iPhone, iPad, Gopro, virtual reality software en ga zo maar door.

Jaren geleden schreef ik al regelmatig over bovenstaande zaken, maar helaas zijn veel van die artikelen verdwenen. Met deze nieuw site zal ik over bovenstaande zaken regelmatig schrijven en mijn mening geven.

Veel leesplezier,

André Kwakernaat