eindelijk, HeT gaat weer beginnen!

De eerste wedstrijden voor de Team4Talent atleten Evert Scheltinga en Daan Schouten komende zondag in Zuid Afrika en Spanje

Photo Paul Phillips Competitive Image

Wat heeft de winter lang geduurd. Althans, zo voelt het. Corona hielp natuurlijk ook niet mee; door het virus hebben we de voorbereiding opnieuw moeten aanpassen en zijn we ook minder samen geweest dan we hadden willen zijn. Maar goed, dat is nu voorbij, want op zondag 3 april komen Evert Scheltinga (in Zuid-Afrika) en Daan Schouten (in Spanje) voor het eerst dit seizoen in actie namens Team4Talent.

De liefde van Evert voor de omstandigheden om te trainen in Zuid-Afrika is al een aantal jaren oud. Vorig jaar vloog Evert al in oktober naar Zuid-Afrika om te trainen in betere omstandigheden. In de tussentijd heeft hij zich goed kunnen voorbereiden op de hele IRONMAN wedstrijd in Port Elizabeth. Deze race ligt Evert goed, vorig jaar moest hij toen hij op een kansrijke positie in de wedstrijd lag door materiaalpech afhaken voor een toppositie. Pure pech, maar Evert heeft dit achter zich gelaten en gaat na zijn Nederlands record op de hele afstand op jacht naar een topklassering in een erg sterk deelnemersveld. Daarna volgt nog een lang seizoen met een aantal uitdagende en mooie wedstrijden op de hele afstand. Ik ben trots op Evert; hij heeft vorig jaar grote stappen gezet en hij zal dat dit jaar, in de triathlonwereld van de grote mannen opnieuw gaan doen. Volg Evert ook op Instagram: daar houdt hij je bijna dagelijks op de hoogte van zijn inspanningen. De mooie foto’s zijn bijna altijd van de hand van Evert’s partner Romy Louise Schooneveld.

In het Spaanse Salou start Daan voor zijn eerste halve triathlon van het seizoen. Mark Oude Bennink gaat met ‘m mee om Daan goed te begeleiden vanuit Team4Talent. De voorbereiding was prima. Na de halve Ironman van Lanzarote vorig jaar hebben we goed geëvalueerd en de leerpunten heeft Daan meegenomen in zijn trainingsprogramma. Ook hier heb ik er het volste vertrouwen in dat Daan een goede prestatie neerzet, leert van de ervaringen en in staat is om te pieken op het juiste moment later dit jaar. Een van de belangrijkste zaken voor Daan dit jaar is… zijn aanstaande vaderschap. Ik ben benieuwd hoe hij de sport zal proberen in te passen in zijn nieuwe leven. Mooi feit is dat Daan zijn nieuwe Sailfish (model Ultimate IPS PLUS 3) wetsuit zal dragen wat hem zal helpen bij het zwemmen.

Joost Somsen is zich aan het voorbereiden op de IRONMAN Marbella (22 Mei). Joost heeft veel geleerd van vorig seizoen en heeft daarom een aantal zaken anders aangepakt in de trainingen en voeding. Ik ben blij dat de atleten zo leergierig zijn en ook nadrukkelijk naar henzelf kunnen en willen kijken als het gaat om verbetering van een prestatie. Want het zit nooit alleen in de materialen. Zelfs met de beste materialen (geleverd door onze geweldige sponsors, opnieuw dank daarvoor!) en training komt het altijd neer op het fysieke en mentale aspect in deze prachtige sport. Jezelf uitdagen om een nog betere versie van jezelf neer te zetten, dat maakt kampioenen van goede sporters.

Ik kijk uit naar dit nieuwe triathlonjaar. Komen we elkaar weer eens tegen? Tot snel!